Wat is modern seventies?

De jaren 70 waren een tijdperk van verandering en creativiteit op het gebied van mode, muziek, kunst en cultuur. De stijl van de jaren 70, vaak geassocieerd met disco, bell-bottoms en psychedelische prints, heeft een blijvende invloed gehad op de mode- en designwereld. Maar wat gebeurt er wanneer we de esthetiek van de jaren 70 naar de 21e eeuw brengen? Dit brengt ons bij de fascinerende trend van “Modern Seventies,” een hedendaagse interpretatie van de iconische stijl uit dat tijdperk.

De kenmerken van de jaren 70

Om de moderne interpretatie van de jaren 70 te begrijpen, moeten we eerst de kenmerken van deze periode verkennen. De jaren 70 stonden bekend om hun eclectische mix van stijlen, variërend van bohemian chic tot futuristische ontwerpen. Enkele opvallende kenmerken waren:

  • Psychedelische Prints: Felle kleuren en complexe patronen waren kenmerkend voor de jaren 70. Deze prints vinden vandaag de dag hun weg terug in mode en interieurontwerp.
  • Bell-Bottom Broeken: Wijde broekspijpen, ook wel bekend als “bell-bottoms,” waren een iconisch kledingstuk uit die tijd en worden nu opnieuw geïnterpreteerd in moderne kledingcollecties.
  • Platform schoenen: Hoge platform zolen waren populair en worden nu opnieuw uitgebracht met een hedendaagse twist.
  • Natuurlijke materialen: In de jaren 70 werd veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leer en katoen. Deze materialen worden opnieuw gewaardeerd in duurzame ontwerpen.

Modern seventies in de mode

In de wereld van de mode zien we een opvallende heropleving van de jaren 70 in de hedendaagse interpretatie van deze iconische periode. Het kleurenpalet van de jaren 70, met rijke tinten zoals oranje, bruin en mosterdgeel, wordt nu vernieuwd met een eigentijdse twist door te combineren met moderne kleuren voor een frisse uitstraling. Bell-bottom broeken, een symbool van die tijd, maken een comeback met een meer eigentijdse pasvorm en stofkeuze. Retro zonnebrillen, met ronde, oversized frames en aviator-stijlen, doen denken aan de eyewear van de jaren 70. En tot slot brengen fringe-details op kledingstukken en accessoires een vleugje bohemian chic naar moderne outfits, waardoor een harmonieuze balans ontstaat tussen het nostalgische verleden en de huidige modetrends.

Modern seventies in interieurdesign

Naast mode heeft de moderne interpretatie van de jaren 70 ook zijn weg gevonden naar interieurdesign. Mensen omarmen de retro esthetiek en passen deze toe in hun woonruimtes:

  • Meubilair: Retro meubelstukken met strakke lijnen en opvallende kleuren brengen een vleugje vintage glamour in moderne huizen.
  • Textuur en Patroon: Groovy prints en texturen zoals macramé en suède worden gebruikt voor kussens, tapijten en wanddecoraties.
  • Kleurenpalet: De kleuren van de jaren 70 worden gebruikt voor accentmuren, meubilair en accessoires om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.
  • Planten: Kamerplanten waren populair in de jaren 70 en zijn nu een integraal onderdeel van de moderne inrichting, waarbij ze een vleugje natuurlijkheid toevoegen.

jaren 70 interieur kenmerken

Het interieur van de jaren 70 werd gekenmerkt door een eclectische mix van kleuren, texturen en patronen. Warme en aardse kleurenpaletten, zoals oranje, bruin en avocado groen, domineerden de ruimtes. De meubels waren vaak laag en strak van ontwerp, met gebruik van materialen zoals hout en bruine lederen bekleding. Zowel macramé als shaggy tapijten waren populair, en wanden werden versierd met opvallende behangpatronen met geometrische vormen of psychedelische prints. Het gebruik van spiegels, glazen salontafels en chromen accenten gaf de ruimtes een futuristische touch. Over het algemeen ademde het interieur van de jaren 70 een sfeer van ontspanning en vrijheid uit, weerspiegeld in de bohemian en groovy stijl die zo kenmerkend was voor die tijd.

De Modern Seventies-stijl is een eerbetoon aan het verleden met een hedendaagse twist. Het brengt de kenmerkende elementen van de jaren 70 – de kleuren, prints en attitude – naar de 21e eeuw. Of het nu mode, interieurontwerp of zelfs muziek is, de invloed van de jaren 70 blijft voelbaar. Het is een herinnering aan een tijdperk van creativiteit en vrijheid, dat nog steeds inspireert en ons eraan herinnert dat goede stijl tijdloos is. Dus, waarom niet een vleugje Modern Seventies aan je leven toevoegen? Het is een geweldige manier om een beetje nostalgie te combineren met eigentijdse flair.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Read More

Wat is soft outdoor?

Buitenleven heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in ons streven naar een evenwichtige en harmonieuze levensstijl. Maar tegenwoordig…
Read More

Wat is curved lines?

Wanneer we denken aan de inrichting van onze huizen, komt geometrie vaak als een belangrijk element naar voren.…