Nieuwe meubels kopen voor je woonkamer: Dat doe je zo!

Nieuwe meubels kopen voor je woonkamer: Dat doe je zo!

Is jouw woonkamer toe aan nieuwe onderdelen, of wil je graag voor een andere stijl gaan? Dan heb je in de meeste gevallen nieuwe meubels nodig, aangezien deze erg bepalend zijn voor de uitstraling en stijl van je woonkamer. Nieuwe meubels kopen kan nogal een uitdaging zijn, zeker nu er vandaag de dag zoveel keuze is op het gebied van modellen, kleuren en stijlen. Het is een beslissing die je niet overhaast moet maken, want je wil natuurlijk wel meubels kopen waar je blij mee bent en die lang mee kunnen. Over het algemeen zijn het immers geen kleine aankopen. In dit artikel geven we je een aantal tips mee voor het kopen van nieuwe meubels!

Heb duidelijk in je hoofd welke stijl je wil 

De zoektocht naar nieuwe meubels zal hoogstwaarschijnlijk veel tijd in beslag nemen. Je kunt er wel voor zorgen dat je gerichter kunt zoeken, zodat je minder tijd door hoeft te brengen in showrooms. Zorg ervoor dat je voordat je echt op zoek gaat al een duidelijk idee hebt van de soort meubels die je zou willen en in welke stijl jij jouw woonkamer wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld wel noteren dat je een hoekbank wil, maar er zijn een hoop verschillende soorten hoekbanken waar je uit kunt kiezen. Zoek dus eerst uit wat je precies wil, bijvoorbeeld met behulp van een Pinterestbord met ideeën. Denk aan de modellen die je wil, de kleuren, de algemene sfeer en de afmetingen die de meubels moeten hebben. 

Maak duidelijke foto’s van je woonkamer 

Zorg ervoor dat je duidelijke foto’s maakt van alle hoeken van je woonkamer als je naar een showroom toe gaat. Zo weet je zeker dat je het juiste beeld hebt van alle delen van de ruimte en kun je beter inschatten of een meubelstuk hier wel of niet bij zou passen. Het is immers zonde als je voor twee fauteuils kiest op een plek waar je ook een bank neer zou kunnen zetten, of juist andersom. De foto’s helpen ook als je in de winkel advies wil vragen aan het personeel. Ze kunnen beter advies geven als ze weten hoe de ruimte eruit ziet en hoe hij nu ingedeeld is!

Houd rekening met de elementen die blijven

Je gaat waarschijnlijk niet alles wat op dit moment in je woonkamer staat wegdoen en vervangen, dus houd rekening met de elementen die gaan blijven in de ruimte. Je wilt natuurlijk wel dat de nieuwe meubels bij die elementen passen, want anders heb je alsnog geen mooi geheel. Het is verstandig om stalen mee te nemen, bijvoorbeeld van de gordijnen en meubels die blijven, ook van de vloer is aan te raden.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like